Голова СБУ закликав укласти акт єдності українських журналістів у протистоянні ворогу

 

Голова Служби безпеки України Василь Грицак закликає укласти акт інформаційної єдності українських журналістів у протистоянні представникам п’ятої колони Російської Федерації і ввести кримінальну відповідальність за пропаганду.
Про це йдеться у зверненні Грицака, опублікованому прес-центром СБУ.

“Адекватна відсіч ворогу вимагає рішучих спільних дій, поєднання сили права та сили громадської думки як зброї проти російської агресії в інформаційному просторі. Для цього нам потрібно, по-перше, терміново розробити й ухвалити зміни до законодавства України про кримінальну відповідальність. СБУ готова долучитися до цієї роботи”, – сказав голова Служби.

“Наша мета – надати у Кримінальному кодексі України адекватну правову оцінку всім формам і методам гібридної війни. В умовах агресії не тільки військові статути пишуться кров’ю, але й закони для зрадників та пособників агресора. Це – сила права”, – заявив він.

“По-друге, укласти акт інформаційної єдності українських журналістів у протистоянні ворогу. Російська пропаганда є зброєю, за допомогою якої противник намагається зруйнувати нашу віру в свободу слова і демократію”, – йдеться у зверненні.

За словами Василя Грицака, “відповіддю на цю пропаганду має стати бойкот усім представникам п’ятої колони Російської Федерації в інформаційному просторі України”.

“Вони мають стати персонами нон-грата на вітчизняних інформаційних ресурсах ‒ для прихильників «путінського руського міра» має залишитися лише «кісельовсько-соловйовський» майданчик”, – наголосив Грицак.

“Закликаємо всіх патріотів стати з нами пліч-о-пліч та розділити відповідальність за майбутнє Української держави”,- сказав він.

Читайте також:
Київська спілка журналістів підтримала й нагородила Коцабу, який “сидів ні за що”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна