США показали, як вони можуть збивати корейські ракети

 

Американські військові заявили, що провели успішні навчання системи перехоплення міжконтинентальних балістичних ракет, які могли б летіти в бік США, передає BBC.

Як зазначається, це перші подібні випробування, які проводилися з огляду на загрози з боку КНДР.

Як повідомили представники Пентагону, ракета-перехоплювач була запущена з авіабази в Каліфорнії та збила над Тихим океаном навчальну ціль, що була запущена з Маршаллових островів і летіла до узбережжя США.

“Ця система має життєво важливе значення для оборони США, і це тестування демонструє нашу здатність стримувати реальну загрозу”, — заявив директор Агентства з протиракетної оборони США віце-адмірал Джим Сірінг.

Як відомо, Північна Корея не припиняє проведення випробувальних запусків міжконтинентальних балістичних ракет. З початку року їх було вже дев’ять.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна