Суд арештував майно екс-нардепа Мартиненка

 

Суд заарештував квартиру в Києві колишнього депутата ВР від “Народного фронту” Миколи Мартиненка, його автомобіль і два рахунки в банку.
Про це повідомляють 30 травня “Українські новини”, посилаючись на джерело в правоохоронних органах.

Раніше агентство інформувало, що суд заарештував частину майна екс-нардепа.

Адвокат Мартиненка Ігор Черезов у коментарі “Українській правді” 29 травня відзначав, що ще не бачив відповідного рішення суду, однак переконаний, що “нічого страшного не відбувається”.

Як відомо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура мала намір ініціювати арешт усього майна Мартиненка.

Нагадаємо, НАБУ затримало Миколу Мартиненка 20 квітня. За версією слідства, ДП “Східний гірничозбагачувальний комбінат” уклало контракт із австрійською компанією Steuermann, підконтрольною Мартиненку, на поставку уранового концентрату за завищеними цінами, у результаті чого інтересам держпідприємства в 2014-2016 роках було завдано шкоди на 17,28 млн. доларів.
22 квітня Солом’янський райсуд Києва відпустив Мартиненка на поруки народних депутатів та міністрів від “Народного фронту”. Апеляційний суд Києва залишив чинним це рішення.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна