НАБУ відмовилось відпустити Насірова на лікування у США

 

Детективи Національного антикорупційного бюро відмовили відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову в дозволі на виїзд за межі України.

Таке рішення було ухвалено 30 травня за результатами розгляду клопотання Насірова, повідомляє прес-служба НАБУ.

“Це вже друге звернення голови ДФС. Вперше до детективів Бюро він клопотав у квітні з проханням надати дозвіл відвідати змагання збірної України із дзюдо у Варшаві. 25 травня до НАБУ надійшло клопотання щодо надання дозволу на виїзд до Сполучених Штатів Америки”, – зазначили у відомстві.

Згідно з повідомленням, у США Насіров просився з огляду на “необхідність продовження лікування”.

Відмову в дозволі на виїзд у НАБУ пояснили тим, в разі перетину підозрюваним кордону гарантувати його повернення в Україну “не може нічого, окрім його правосвід омості”. Адже між Україною та США не укладена угода про екстрадицію.

Як писала “Новинарня“, на початку березня 2017 року детективи НАБУ затримали Насірова на території лікарні “Феофанія” і повідомили йому про підозру у зловживанні владою та службовим становищем.

За версією слідства, відсторонений голова ДФС у період із травня 2015 року по березень 2016 року ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів із рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних у так званій газовій схемі нардепа Олександра Онищенка на загальну суму 2,019 мільярда гривень.

7 березня Солом’янський районний суд Києва обрав стосовно Насірова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою застави в розмірі 100 мільйонів гривень.

Цю заставу родичі Насірова внесли 16 березня, після чого він вийшов із СІЗО.

При цьому відсторонений голова ДФС здав у Державну міграційну службу всі документи, які дають право на виїзд закордон.

Читайте також:

Суд продовжив Насірову запобіжний захід на два місяці. Його браслет в інтимній зоні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна