Україна готова віддати ОРДЛО в обмін на полонених 200 сепаратистів, – Грицак

 

Голова Служби безпеки Василь Грицак заявляє про готовність України віддати ОРДЛО більше 200 осіб в обмін на українських заручників.
Про це він сказав журналістам 25 травня в Києві, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Коли буде обмін? Я хочу, щоб він був сьогодні, завтра. Ми підготували до обміну, скажу правду, – готові обміняти понад 200 осіб, які висловили таке бажання… Готові зробити це в найкоротші терміни”, – сказав Грицак.

“Ми готові піти [на це], і президент готовий підписати указ [про помилування сепаратистів], щоб забрати наших полонених”, – зазначив голова СБУ.

Як повідомляла “Новинарня“, після засідання в Мінську 24 травня учасниця гуманітарної підгрупи ТКГ Ірина Геращенко повідомила, що представники окремих районів Донецької та Луганської областей затягують обмін: хочуть обговорювати списки на обмін за участі Віктора Медведчука, вимагають продовжити верифікацію ув’язнених в Україні сепаратистів та прийняття закону про амністію.

За даними української сторони, в ОРДЛО утримуються 128 наших заручників.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна