Російська акторка Яковлєва-“Каменська” прокоментувала свій недопуск в Україну

 

Російська актриса Олена Яковлєва, зірка детективного серіалу “Каменська”, їхала в Харків до родичів. Про це вона повідомила агентству РБК, коментуючи заборону української сторони на в’їзд до України.

“Мене не впускають до країни, чекаю на відправлення назад до Москви. Я їхала до своїх батьків, брата й інших родичів, які живуть у Харкові”, – заявила вона в коментарі ЗМІ ввечері 24 травня.

Актриса додала, що причиною відмови у в’їзді до України стало відвідування нею анексованого Криму у 2015–2016 роках, однак сама вона не може згадати, коли саме приїжджала на півострів.

“Я не в курсі, коли у них (в Україні) вийшов цей закон і стало все заборонено. Коли я була востаннє в Криму, я не пам’ятаю”, – зазначила Яковлєва.

Як відомо, 56-річна Олена Яковлєва – уродженка України (м. Новоград-Волинський Житомирської області).
24 травня українські прикордонники не пустили Яковлєву до Харкова, куди вона їхала зі спектаклем. Росіянці заборонили в’їзд до країни на три роки.
Серіал “Каменська”, в якому знімалася Яковлєва, заборонений до показу в Україні з 2015 року.

Росія анексувала Крим після незаконного “референдуму” 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

Між материковою Україною і Кримом діє прикордонний контрольно-пропускний режим. В’їзд на півострів через не контрольовані Україною КПП, з боку Росії – через Керченську поромну переправу або літаком – є порушенням українського міграційного законодавства й карається відповідними санкціями.
Через це сотням росіян заборонено в’їзд в Україну.

Читайте також:
В Україну не пустили співачку Лоліту Мілявську, яка забула українську мову

“Нехай щастить”. СБУ потролила Лоліту евфемізмом і еротичним фото

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна