Аваков: слідство зібрало докази існування за часів Януковича масштабної схеми ухиляння від сплати податків

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що слідство здобуло неспростовні докази існування за часів президента Віктора Януковича схеми ухиляння від сплати податків. Як передає УНІАН, про це Аваков повідомив під час засідання уряду 24 травня.

За його словами, встановлено, що колишні перші керівники більшості обласних податкових адміністрацій України часів Януковича виконували волю та вказівки його та екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка і таким чином забезпечували незаконну діяльність так званих “податкових майданчиків”.

“З червня минулого року до Генеральної прокуратури і Головної військової прокуратури було передано провадження відносно злочинної організації Януковича з числа вищого керівництва Міністерства доходів і зборів. Був такий пан Олександр Клименко”, – нагадав Аваков.

Він зазначив, що для цього організатори цієї схеми забезпечили незаконну діяльність так званих “податкових майданчиків” або “програмних підприємств”, які протягом 2011-2014 років стали інструментом незаконного та контрольованого ухиляння від сплати податків.

Як повідомляла “Новинарня“, сьогодні ж головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на спільному з Аваковим брифінгу в Києві заявив про проведення силовиками масштабної антикорупційної спецоперації. Понад 1700 поліцейських і близько 500 військових прокурорів проводять 454 обшуки у 15 областях України, відбувається одномоментне затримання осіб для доставки в суд для обрання їм запобіжного заходу. Спецоперація стосується податкових махінацій у часи Януковича.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна