Взяття Хомса в Сирії святкували з прапорами Росії

 

Сирійська влада оголосила, що урядові сили Башара Асада тепер повністю контролюють місто Хомс у центральній частині країни – вперше з початку конфлікту в Сирії навесні 2011 року. Про це інформує Російська служба BBC.

Як видно з фото, прибічники Асада святкують взяття Хомса з прапорами Сирії й Росії, яка воює на боці сирійського режиму.

Губернатор провінції Талял Баразі заявив, що в місті не залишилося ні зброї, ні бойовиків після того, як за участю російських військових була укладена і реалізована домовленість про евакуацію повстанців. Їм дали вільно покинути місто.

За словами Баразі, останній автобус із повстанцями і членами їх сімей покинув Хомс та попрямував у район аль-Ваєр – останній, який контролює опозиція в околицях міста Хомс.

Як очікується, більшість повстанців попрямують у північно-західну провінції Ідліб, яка залишається в руках поміркованої опозиції.

Основні сили повстанців покинули Хомс ще в 2014 році після того, як протягом кількох років місто перебувало в облозі.

Читайте також:
У Сирії ліквідовані ще троє “іхтамнєтів”.
Один раніше воював проти України на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна