Бойовики Донбасу чекають наступу ЗС України, – “ІС”

 

У зоні АТО на Донбасі, на низці ділянок лінії фронту, відзначається активізація мобільних вогневих груп російсько-терористичних військ. Також фіксується приховане посилення ділянок протитанковими засобами – ПТРК – і 100-мм протитанковими гарматами типу МТ-12 “Рапіра”.

“Судячи з усього, командування формувань окупантів продовжує вірити в наступальні плани командування ЗСУ та очікує найближчим часом активних наступальних дій сил АТО на окремих ділянках із застосуванням бронетехніки”, – про це йдеться у зведенні групи “Інформаційний спротив” від 22 травня.

За даними розвідки, окупанти таємно проводять низку інших заходів, що також свідчать про очікування противником настання ЗС України.  Відзначається виставляння замаскованих мінно-вибухових загороджень, обладнання запасних та відсічних позицій підрозділів, посилене відпрацювання завдань оборони, форсована підготовка вузькопрофільних фахівців (операторів ПТРК, навідників СПГ ).

“Також таємно йде розгортання цілої низки резервних формувань тактичного рівня (як мінімум в двох випадках, – оперативно-тактичного рівня)”, – констатує “ІС”.

При цьому окупанти різко активізували всі види розвідки, ведуть пристрілювання артилерійських підрозділів і не демонструють тенденції до зниження своєї вогневої активності на передньому краї.

У плані переміщень сил та засобів окупантів особливу увагу звертає на себе зафіксоване перекидання батареї зенітно-ракетних комплексів “Оса-АКМ” (також в колоні спостерігалися БТР-80 і дві транспортно-заряджальні машини) на північ від Макіївки, в бік Криничної. Пізніше в тому ж напрямку перекинуто два автокунги, два МТ-ЛБ та “Урал” зі спорядженням.

“У контексті посилення боротьби з БПЛА українських військ, очевидно, командування російсько-терористичних військ намагається посилити захист від повітряної розвідки на Горлівській ділянці, або намагається приховати від розвідки ЗСУ переміщення своїх сил і засобів, що готується”, в районі Світлодарської дуги”, – зазначено в повідомленні.

Через місто Хрустальний (кол. Красний Луч) на північний напрямок (Перевальськ – Алчевськ) пройшли дві колони техніки окупантів, зокрема чотири КамАЗи, два “Урали”, два БТР-80. Особовий склад на броні – “військовослужбовці ЗС РФ, одягнені в форму місцевих “ополченців”.

Читайте також:
Путін має новий план щодо України, – Тимчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна