Несподіваний хід: Макрон призначив прем’єром республіканця Філіппа

 

Новий президент Франції, центрист Еммануель Макрон у понеділок, 15 травня, призначив на посаду прем’єр-міністра Едуара Філіппа – консерватора з партії “Республіканці”.

Цей крок став безпрецедентним для П’ятої республіки, де глави держави ставили на чолі урядів своїх політичних соратників, передає агенція Reuters.

Макрон очолює рух “Вперед!”, нещодавно перейменований на “Республіка в русі”.

Філіпп змінив на чолі уряду Франції соціаліста Бернара Казньова.

46-річний Едуар Філіпп – депутат Національних зборів, мер портового міста Гавр у Нормандії.
Випускник школи німецького Бонна та паризького Інституту політичних досліджень Science Po, Філіпп є прибічником єдиної Європи і належить до поміркованого крила правоцентристських “Республіканців”. Його призначення має врівноважити лівоцентристів у команді Макрона, який обіцяв покласти край традиційному поділу політичних сил на лівих та правих.
На виборах президента Філіпп підтримував республіканця Фійона.

Як писала “Новинарня“, інавгурація Еммануеля Макрона на посаді президента Франції відбулася 14 травня в Єлисейському палаці у Парижі.
39-річний центрист Макрон на виборах 7 травня впевнено переміг ультраправу представницю “Національного фронту” Марін Ле Пен і став наймолодшим президентом за всю історію країни.

Читайте також:
Перемога Макрона над Ле Пен – це зняття гостроти меншої з проблем.
Головне ще попереду, – Яременко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна