Порошенко – про роль Мінських угод та останню розмову з Путіним

 

Президент України вкотре наголосив, що альтернативи Мінським угодам наразі немає. Про це він сказав на великій прес-конференції 14 травня в Києві.

Петро Порошенко заявив, що завдяки цим угодам вдалося зупинити наступ на позиції ЗСУ у вересні 2014 року і домогтися впровадження санкцій проти Росії.

Під Мінськими угодами стоїть підпис президента РФ Володимира Путіна, що дає можливість притягнути його до відповідальності, заявив Порошенко.

“Ми не можемо досягти миру тільки через те, що Путін не хоче виконувати Мінські угоди. Вони дозволяють йти до суду і притягувати злочинця до суду”, – сказав Петро Порошенко.

“Знаєте, чим наша ситуація відрізняється від Осетії, від Придністров’я, від Сирії? Під Мінськими угодами є підпис Путіна. Це дає можливість притягнути Росію і Путіна до відповідальності”, – повторив Порошенко.

Також президент розповів, як під час останньої телефонної розмови просив свого колегу Путіна звільнити українських політв’язнів, зокрема журналіста “Укрінформу” Романа Сущенка.

“Моя остання телефонна розмова з Путіним стосувалася тільки заручників, в тому числі ми обговорили моє прохання негайно звільнити Сущенка з російської в’язниці”, – сказав глава держави.

За його словами, наслідком цих переговорів була організація зустрічі Романа з родиною.

Порошенко запевнив, що українська влада буде робити все можливе, щоб якнайскоріше повернути додому не тільки Сущенка, а й усіх інших, хто незаконно перебуває у в’язницях в РФ та на окупованій території України.

Коментуючи ситуацію навколо незаконного утримання українського журналіста Сущенка, який вже 8 місяців перебуває в російському СІЗО, президент сказав: “Роман Сущенко – справжній український герой. Українська влада буде робити все, щоб звільнити Романа та всіх наших заручників”.

При цьому Петро Порошенко зазначив, що “позиція російської сторони щодо цього питання свідчить про кардинальне небажання звільняти українських в’язнів, не зважаючи на зобов’язання по Мінським угодам”.

“Це ще один аргумент для наших міжнародних партнерів щодо необхідності продовження санкцій проти РФ”, – наголосив глава держави.

Читайте також:
Дружина Сущенка відвідала його в СІЗО Лефортово.
Там не прийняли дитячі малюнки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна