Апеляційний суд залишив Мартиненка на свободі, а Солом’янський відмовився арештувати його майно

 

Солом’янський районний суд Києва відмовився заарештувати майно колишнього народного депутата Миколи Мартиненка.

Про це повідомив його адвокат Петро Бойко, передають Українські новини.

За словами Бойка, Спеціалізована антикорупційна прокуратура мала намір ініціювати арешт квартир і автомобілів Мартиненка. Після відмови суду САП оскаржила це рішення.

 

Цього ж дня, 12 травня, Апеляційний суд Києва залишив без змін попереднє рішення Солом’янського райсуду щодо взяття екс-нардепа Миколи Мартиненка на поруки народними депутатами.

Ухвала Апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Як писала “Новинарня“, 22 квітня суддя Солом’янського районного суду Олександр Бобровник ухвалив рішення відпустити екс-народного депутата від “Народного фронту” Микола Мартиненка на поруки парламентаріїв та міністрів від “НФ”.

 

 

Мартиненка та першого заступника голови правління НАК “Нафтогаз України” Сергія Перелому затримали детективи НАБУ 20 квітня за підозрою у створенні злочинної організації та привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем. Затримання відбулось у рамках розслідування справи щодо ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” та щодо завдання збитків ПАТ “Одеський припортовий завод”.

САП просила для Мартиненка два місяці арешту із заставою 300 млн.

15 народних депутатів України та чотири міністри висловилися за взяття Мартиненка на поруки.

Серед заявників – один із заступників голови ЦВК (Андрій Магера), міністри Володимир Омелян, Лілія Гриневич, Ігор Жданов та ін.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна