У Росії отримав судовий вирок блогер, який ловив покемонів у храмі РПЦ

 

Молодий російський блогер Руслан Соколовський за гру в Pokemon Go у церкві засуджений до трьох з половиною років ув’язнення умовно. Таке рішення виніс Верх-Ісетський суд міста Єктеринбурга, повідомляє Meduza.

Блогера визнали винним в образі почуттів вірян, розпалюванні ненависті й ворожнечі та незаконному обігу пристроїв для прихованого запису.

Як писала “Новинарня“, в серпні минулого року Соколовський розмістив на своєму каналі в YouTube відео, де він грає в популярний на той час додаток Pokemon GO під час служби в храмі-на-Крові в Єкатеринбурзі. Ролик супроводжувався нецензурною лексикою, стилізованою під церковні співи, а в кінці запису блогер висміяв основи християнства.

Відтак Соколовський був арештований і пробув у СІЗО три місяці, згодом суд перевів його під домашній арешт.

Згідно з рішенням суду, блогер у своїх відеороликах образив релігійні почуття як християн, так і мусульман, а також пропагував ненависть до Російської православної церкви в цілому і особисто до патріарха Кирила.

Держобвинувач раніше попросив суд посадити Соколовського на 3,5 роки.

У своєму останньому слові блогер заявив, що він у шоці від звинувачень на свою адресу.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна