ІДІЛ нібито стратив російського офіцера, взятого в полон минулої осені

 

Бойовики терористичної організації “Ісламська держава” оприлюднили відео зі стратою нібито російського розвідника, захопленого в Сирії. Про це повідомляє моніторингова група SITE, що базується в США і відслідковує діяльність ісламістів та екстремістів в інтернеті.

На російськомовному відео показаний чоловік, вбраний у чорне з написом “кафір”, на тлі пустельного ландшафту, який закликає інших російських агентів здатися. Його називають полковник Євген Петренко.

Пізніше чоловік із ножем обезголовлює ув’язненого. Перед стратою бойовик заявляє, що “ця людина повірила обіцянкам своєї держави, ніби та не відмовиться від неї в разі взяття в полон”.

У міноборони Росії спростували повідомлення ЗМІ про страту такого російського військовослужбовця в Сирії.

“Усі військовослужбовці збройних сил російського угруповання військ у Сирії живі, здорові і виконують завдання з боротьби з міжнародним тероризмом у складі своїх підрозділів”, – йдеться в повідомленні МО РФ.

Як писала “Новинарня“, “Ісламська держава” оголосила про взяття в полон офіцера Федеральної служби безпеки Росії на ім’я Євген Петренко ще у вересні 2016 року. Це був нібито позаштатний співробітник 2-го оперативного відділу ФСБ Росії по Москві у званні капітана.

Читайте також:
Командир добровольчого штурмового корпусу Сирійської армії Севостьянов
виписує сирійцям медалі російською мовою. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна