СБУ затримала групу торговців зброєю з АТО. ФОТО

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали групу торговців, які продавали вивезену із зони АТО зброю та боєприпаси в кількох областях України. Про це інформує “Новинарня” з посиланням на прес-центр СБУ.

“Оперативники Одеського управління СБ України затримали одного з учасників угруповання під час спроби продажу автомату Калашникова з набоями. У ході одночасних обшуків за місцем проживання зловмисників у Одесі, Хмельницькому та Чернівцях правоохоронці виявили великий арсенал зброї та боєприпасів, викрадених з військових арсеналів”, – ідеться в повідомленні.

Співробітники спецслужби вилучили автомат Калашникова, три гвинтівки Мосіна, два гранатомети РПГ-18, пістолет-автомат РАК, гвинтівку з маркуванням ММГ ВМ, гвинтівку калібру 32 мм, по два пістолети Макарова та ТТ, пістолет “Форт-12 М” з глушником, пістолет-кулемет РМ-63 ЯАК.

Торговці також зберігали десять гранат до підствольного гранатомета ВОГ-25, гранату РГД-5 та дві РГО, кілька тротилових шашок, чотири сигнальні міни та майже п’ять тисяч набоїв різного калібру тощо.

За місцем проживання одного з фігурантів правоохоронці вилучили обладнання для виготовлення бойових набоїв.

Фоторепортаж:
СБУ затримала групу торгівців зброєю, вивезеної із району проведення АТО_01

Відкрито кримінальне провадження за ст. 263-1 та ст. 263 Кримінального кодексу України. П’ятьом затриманим, у тому числі організатору угруповання, повідомлено про підозру в скоєнні злочину.

Читайте також:
У столичному парку знайшли схований арсенал зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна