Волонтери готують проект “Ультрас на війні” – про футбольних фанів в АТО

 

“Ультрас на війні” – так називається проект, який започаткували волонтери Роман Сініцин, Катерина Ніколаєнко і фотограф Роман Ніколаєв.
Його мета – розповісти про фанатів українських футбольних клубів, котрі після російської агресії пішли на фронт, ставши до лав ЗСУ, Нацгвардії та інших мілітарних формувань.

“Герої цього проекту – хлопці, які раніше ходили на стадіони, активно підтримували свої команди як “ультрас”, футбольні хулігани, а в 2014 році стали активною частиною суспільства спершу на Майдані, а потім на фронті”, – розповідає один з ініціаторів проект Роман Балан “Сініцин”.

Співзасновник “Народного тилу”, Сініцин нагадує, що футбольні “ультрас” різних клубів були головною ударною силою під час силового протистояння на вулиці Грушевського в січні-лютому 2014 року, а також охороняли проукраїнські мітинги в Донецьку, Харкові, Севастополі та багатьох інших містах. “Потім вони у величезній кількості пішли воювати”, – каже Роман.

За його словами, наразі фотограф Роман Ніколаєв, відомий як автор багатьох знімків з АТО та портретів бійців АТО, створює фотогалерею “ультрас”-фронтовиків на Дніпропетровщині.
Разом із короткими розповідями ці портрети стануть основою якісного друкованого видання. Його реалізовуватимуть із благодійною метою – на лікування та реабілітацію поранених на війні “ультрас”.

За схожим принципом волонтерське об’єднання поширює щорічні фотокалендарі “Народного тилу”, карти “Бий падлюку!” тощо.

Дивіться відео Богдана Кутєпова про роботу над проектом >>>

Читайте також:
Роман Сініцин: Чому я йду з волонтерства, зібравши 4,4 млн.

Фонд футболіста Зозулі знову допоміг бійцям АТО

Роман Сініцин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна