Повідомлено про підозру керівнику Києво-Святошинської податкової

 

Обласні прокурори оголосили про підозру керівнику Києво-Святошинської податкової інспекції. Він обвинувачується у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки для державного бюджету. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Київської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що за допомогою чиновника суб’єкти господарювання з ознаками фіктивності провели безтоварних операцій на загальну суму близько 200 млн. грн. і сформували незаконний податковий кредит на загальну суму понад 37 млн. грн. Такі дії завдали збитків держбюджету.

Голові вказаної податкової інспекції повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

В даний час проводяться інші невідкладні слідчі дії, а також перевіряються інші епізоди злочинної діяльності. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу і відсторонення його від займаної посади.

У прокуратурі додали, що в 2017 році до суду було направлено два обвинувальні акти щодо чиновників Києво-Святошинської податкової інспекції за несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що також давало можливість суб’єктами господарювання з ознаками фіктивності формувати незаконні податкові кредити.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна