У Чорному морі припинили пошуки екіпажу затонулого суховантажу “Герої Арсеналу”. Загинули 10 українців

 

Російські рятувальники завершили активні пошуки членів екіпажу суховантажу “Герої Арсеналу”, який затонув 19 квітня в Чорному морі біля берегів окупованого Криму. Про це повідомила прес-служба Росморрічфлоту.

“У зв’язку з тим, що район, де зазнало аварії судно, і прилеглі до нього водні поверхні обстежені якісно та повною мірою, а також з огляду на складні гідрометеорологічні умови: температура води 8-9 градусів за Цельсієм, температура повітря 11-13 градусів, хвилювання моря до 4 метрів, і відсутність будь-якої розумної надії на виявлення живих членів екіпажу затонулого теплохода “Герої Арсеналу”, було прийнято рішення про припинення активної фази морського пошуку”, – сказано в повідомленні.

У Росморрічфлоті зазначили, що рішення про припинення пошуково-рятувальної операції було прийняте морським рятувально-координаційним центром у Новоросійську о 17:30 20 квітня.

Пошуки проводилися силами 13 суден і двох вертольотів МНС Росії. Загалом обстежено район площею понад 350 кв. миль акваторії.

Як повідомляла “Новинарня“, на суховантажі “Герої Севастополя”, що розвалився на частини й затонув під час шторму 19 квітня, було 12 членів екіпажу, із них 9 – громадяни України, двоє росіян та грузин.

Того ж дня з моря підняли три тіла (росіянин Андрій Ведерников – старший помічник капітана, українці матрос Микола Ганчевський і моторист Гончаренко), а також два порожні гідрокостюми.

Одну людину вдалося знайти живою – це моторист, громадянин України Костянтин Черненко з Маріуполя. Рятувальники підняли його на борт у стані сильного переохолодження.
За даними МЗС України, моряк у задовільному стані перебуває в генконсульстві України в Ростові-на-Дону і вже отримав документи для повернення на батьківщину.

Прізвища зниклих безвісти: українці Глазко І., Меснянкін А., Синюк Д., Пантюхов А., Бицюра А., Свічкар М. (жінка-кок), Патеєв Д. (Росія), Каджая Л. (Грузія).

Суховантаж під прапором Панами (порт приписки – Херсон) прямував із порту Азов у херсонській області РФ до Туреччини з вантажем зерна.

Турецька компанія Gunes shipping, яка є оператором суховантажу, запевнила, що судно було у відмінному стані.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна