Холодницький назвав ім’я другого чиновника, затриманого у “справі Мартиненка”

 

У справі про завдання збитків ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” затримано першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергія Перелому, який також фігурує в кримінальному провадженні щодо завдання збитків ПАТ «Одеський припортовий завод». Як передає УНІАН, про це 21 квітня заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Дійсно, було погоджено підозру ще одному фігуранту – це Сергій Перелома. Він відомий по справі Одеського припортового заводу, він також затриманий, вручена йому підозра», – сказав глава САП.

«У питанні щодо запобіжного заходу будемо також просити (Переломі) тримання під вартою з альтернативою внесення застави в 100 млн. грн.», – додав Холодницький.

Як повідомляла “Новинарня“, 20 квітня детективи НАБУ затримали колишнього народного депутата, екс-голову Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу Миколу Мартиненка в рамках розслідування у справі ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат”. За версією слідства, державне підприємство “СхідГЗК” уклало контракт із компанією-посередником, підконтрольною затриманому екс-депутату, на постачання уранового концентрату за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам ДП у 2014-2016 роках було завдано збитків в розмірі 17,28 млн. доларів.
САП просить суд арештувати Мартиненка на два місяці із заставою 300 млн. грн.

Того ж дня в НАБУ заявили про затримання другого фігуранта у справі завдання збитків ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат”, проте прізвища його не назвали, лише додавши, що зазначена особа вже має статус обвинуваченого у справі “Одеського припортового заводу”. Наразі справа щодо завдання збитків ПАТ “ОПЗ” в розмірі 205 млн. грн. розглядається в суді.

Читайте також:
У САП пояснили, за що затримали Мартиненка. Адвокати і він сам протестують. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна