Порошенко про ухвалу суду в Гаазі: Ми на правильному шляху

 

Президент Петро Порошенко назвав “багатообіцяючим” попереднє рішення Міжнародного суду ООН про юрисдикцію prima facie для розгляду справи “Україна проти Росії” за позовами про фінансування тероризму на Донбасі й расову дискримінацію в Криму.

“Це дуже багатообіцяюче рішення в Гаазі, коли по обидвом судовим позовам була визнана юрисдикція Міжнародного суду в Гаазі”, – заявив Порошенко представникам ЗМІ в Лондоні, коментуючи ухвалу Суду ООН.

“Ми впевнені в тому, що сьогодні ми на правильному шляху. Ми сподіваємось на успішний розгляд зазначених позовів”, – цитує президента України його прес-служба.

Як писала “Новинарня“, своїм рішенням 19 квітня Суд ООН відмовив Україні у затвердженні тимчасових заходів проти РФ за Конвенцією щодо заборони фінансування тероризму, але оголосив про такі заходи щодо расової дискримінації в окупованому Криму.

Читайте також:
Порошенко в Лондоні:
Якби не санккції, російські танки стояли б набагато глибше в Європі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна