Росія пропонує 3D-тур по новій військовій базі в Арктиці

 

На сайті Міністерства оборони Російської Федерації з’явився віртуальний 3D-тур по новій військовій базі у віддаленому районі Арктики.
Така відкритість незвична для РФ, втім на фото немає жодної військової техніки, зазначає “Європравда“.

Офіційно база називається “адміністративно-житловий комплекс “Арктичний трилисник”, вона розташована на острові Земля Олександри (архіпелаг Земля Франца-Йосифа) в Північному Льодовитому океані.

Минулого місяця її приїздив відкривати президент РФ Володимир Путін.

Площа комплексу – 14 тисяч кв. метрів, він побудований на металевих палях.

База розрахована на 150 осіб, які можуть безперервно нести службу до 18 місяців.

База складається з основної будівлі у формі трилисника, розбитої на чотири блоки. До неї закритими переходами приєднані три будівлі круглої форми.

“Арктичний трилисник” – другий комплекс замкнутого циклу, збудований для Північного флоту РФ у високоширотних районах Арктики. Першим був побудований комплекс “Північна конюшина” на острові Котельний архіпелагу Новосибірські острови.

Крім того, Росія веде будівництво бази протиповітряної оборони на острові Середній, який входить в архіпелаг Сєдова у складі Північної Землі.

Читайте також:
Українські ВПС завершили операцію “Північний сокіл” у Гренландії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна