Тариф лояльності: стала відома нова ціна російського газу для Білорусі

 

Вартість російського газу для Білорусі становитиме за тисячу кубометрів $129 – у 2018 році і $127 – у 2019 році. Про це повідомив заступник глави уряду Республіки Білорусь Володимир Семашко в ефірі одного з державних телеканалів, передає агентство БелТА.

За словами заступника голови білоруського уряду, ця ціна є фіксованою, “незалежно від кон’юнктури цін на нафту і газ”.

Ціна на газ для Білорусі заснована на формулі, що прив’язана до ціни на газ в Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

“Якби все залишалося, як до початку переговорів, то ціна була б під $150, тому це суттєва знижка”, — підкреслив Семашко.

Крім того, за його словами, до 1 липня 2019 року будуть сформульовані умови укладення нового газового контракту між двома країнами на період із 2020-го по 2023 рік.

Як відомо, Москва і Мінськ врегулювали газовий спір на переговорах 3 квітня.

На початку грудня 2016 року прес-служба “Нафтогазу України” повідомила, що НАК закупив у шести європейських компаній на кредитні кошти ЄБРР 1,8 мільярда кубометрів газу за середньою ціною 185 доларів за тисячу кубометрів.

Читайте також:
Лукашенко: Може, доведеться з Путіним спиною до спини стати і відстрілюватися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна