Слідком РФ веде справи про “викрадення російських волонтерів” на Донбасі

У Слідчому комітеті РФ порушили кримінальну справу за фактами «викрадення» українськими силовиками російських «волонтерів» на Донбасі. Про це УНІАюзН повідомили у прес-службі російського відомства.

Повідомляється, що в грудні 2014 року на блокпосту поблизу селища Червоний Партизан у Донецькій області співробітники українських спецслужб «вчинили викрадення 36-річного громадянина РФ», який «приїхав на територію Донецької області України як волонтер для надання допомоги у відновленні виробництва у ДНР». Цей громадянин був затриманий за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (“створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній) і згодом засуджений. Лише за 2 роки його звільнили.

Крім того, за даними слідчого комітету РФ, у квітні 2015 року «озброєними особами поблизу селища Оленівка Донецької області України були викрадені нібито волонтери російського Фонду допомоги біженцям, співвітчизникам і російськомовному населенню «Своїх не кидаємо», серед яких, зокрема, були російські громадяни, які везли з міста Луганська до Донецької області України «гуманітарний вантаж». Вони були затримані за підозрою у вчиненні злочину, аналогічного вищевказаному, і згодом обміняні на українських військовослужбовців.

«За вказаними фактами порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст. 126 КК РФ (викрадення людини). Наразі проводяться слідчі дії та оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин злочинів», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше СК РФ неодноразово відкривав справи щодо обстрілів з боку ЗСУ в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна