РНБО: Росія нарощує військову могутність на двох напрямках

 

Українські спецслужби фіксують нарощування Російською Федерації військової могутності насамперед на західному і південному стратегічних напрямках.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час зустрічі з президентом Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі, повідомляє 6 квітня прес-служба РНБО.

“Аналізуючи ці дані, ми не можемо виключати розширення військової агресії проти нашої країни”, – сказав секретар РНБО, додавши, що російський військовий потенціал загрожує не лише Україні, а і західним партнерам.

Турчинов також наголосив, що російсько-терористичні угруповання демонстративно нехтують Мінські угоди й домовленість про припинення вогню.

“Не припиняючи обстрілів наших позицій із застосуванням забороненої Мінськими угодами зброї, вони військовим шляхом намагаються змінити лінію розмежування”, – зазначив секретар РНБО.

Турчинов наголосив, що в цьому контексті дуже важливо відновити військово-технічну співпрацю України з її західними партнерами, “яка була штучно заблокована в 2014 році”.

Під час зустрічі сторони також обговорили необхідність продовження санкційного тиску на країну-агресора, поки Крим та Донбас не повернуться до складу України.

Читайте також:

Україна в Радбезі ООН: агресія Кремля – одна з основних загроз європейській безпеці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна