Почалися відправки до Збройних сил перших строковиків-2017

 

У рамках призовної кампанії “Весна-2017” у четвер, 6 квітня, до лав Збройних сил України відправлено перших призовників.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу Міноборони.

Згідно з розпорядженням Кабміну, у квітні-травні до ЗСУ та інших військових формувань призвуть загалом 14 135 громадян, з них у Збройні сили України – 9135 осіб; у Нацгвардію України – 4200, у Державну спеціальну службу транспорту – 800.

Зі збірного пункту Харківського обласного військкомату перші 87 призовників направлені в навчальний центр Сухопутних військ у Львівській області.
За словами обласного військового комісара Юрія Калгушкіна, до кінця цієї весни лави ЗСУ та інших військових формувань поповнять 1200 мешканців регіону.

“З усіх солдатів-строковиків, призваних у квітні-травні, 300 служитимуть на Харківщині, решта — в усіх куточках нашої держави”, — розповів полковник Калгушкін.

Із міста Дніпро та Дніпропетровської області на строкову військову службу вже направлено 100 осіб, загалом звідси буде призвано 1480 юнаків. Зокрема 20 найкращих представників області проходитимуть “строчку” в окремому президентському полку.

Із Запоріжжя в “учебки” в перший день відправили 39 юнаків, заплановано – 520.

Комплектування молодим поповненням з’єднань, військових частин та установ Збройних сил України здійснюється за екстериторіальним принципом, тобто всі призовники будуть проходити службу за межами Запорізької області. Натомість комплектування підрозділів Нацгвардії України відбуватиметься за територіальним принципом і призовники, які поповнять лави НГУ, можуть залишитися служити на території області.

У Міноборони нагадують, що призовники проходитимуть військову строкову службу в пунктах постійної дислокації і в район проведення АТО направлятися не будуть.

Читайте також:
МЗС протестує проти призову кримчан на службу в інші регіони Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна