МВФ: Україна не може відкладати реформу і підвищення пенсійного віку

 

Україна не може відкладати проведення масштабної пенсійної реформи, включаючи підвищення ефективного пенсійного віку.
Як повідомляє УНІАН, про це йдеться в прес-релізі Міжнародного валютного фонду за підсумками засідання Ради директорів з українського питання.

“Незважаючи на великі бюджетні коригування, державний борг залишається високим. Актуальність структурних фіскальних реформ для забезпечення стійкості в середньостроковій перспективі зросла, оскільки зростає тиск від підвищення заробітної плати і пенсій”, – сказано в повідомленні Фонду з посиланням на першого заступника директора-розпорядника МВФ Девіда Ліптона.

Також він відзначив необхідність постійних зусиль у напрямку управління доходами та просування реформи державного управління.

Як повідомляла “Новинарня“, 3 квітня МВФ завершив третій перегляд програми співробітництва з Україною з використанням механізму розширеного фінансування (EFF) і схвалив виділення Україні четвертого кредитного траншу обсягом 1 млрд. доларів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна