Від обстрілів у перший день “миру” поранений лише один боєць, – МОУ

 

Троє з чотирьох поранених за минулу добу українських військових підірвалися на вибухових пристроях, ще один постраждав від обстрілу.
Такі дані щодо першої доби “великоднього перемир’я” навів на брифінгу 2 квітня речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

“Внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських Збройних сил немає, але четверо військовослужбовців дістали поранень. Зокрема, троє з них постраждали внаслідок підривів на вибухових пристроях. Ще один отримав поранення внаслідок ворожого обстрілу”, – сказав полковник Мотузяник.

Речник МОУ констатував, що, незважаючи на певну деескалацію ситуації в зоні АТО після домовленостей про припинення вогню з 1 квітня, в суботу бойовики 37 разів обстрілювали українські позиції, і в п’ятьох випадках використовували міномети.

Зокрема, на Донецькому напрямку зафіксовано 13 обстрілів, три з яких – із забороненого Мінськими угодами важкого озброєння, на Маріупольському напрямку – 22 обстріли, два – з важкого озброєння.
Водночас уперше за багато місяців бйовики не використовували важке озброєння на ділянці фронту Павлопіль-Широкине.

Читайте також:
Перший день “тиші”: 37 обстрілів, четверо бійців поранені

Читайте також:
Порошенко дав наказ з 1 квітня припинити вогонь.
І домовився з Меркель й Олландом

Нагадаємо, попереднього разу про всеохопний режим припинення вогню було домовлено в Мінську на засіданні ТКГ у зв’язку з новорічними святами, “перемир’я” почалося 24 грудня, однак де-факто тривало недовго. Перед тим українські війська увійшли в Новолуганське, що в “сірій зоні”.

Перед тим про “режим тиші” було домовлено з 15 вересня, він протримався деякий час. Тоді було розведено сили й засоби в районах населених пунктів Золоте і Петрівське.

Раніше 2016 року були домовленості про “режим тиші” на День знань і перемир’я на Великодні й травневі свята.

Читайте також:
Тимчук про «перемир’я» з 1 квітня: за фактом,
провалено ще до офіційного початку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна