Москва планує масштабну “утилізацію озброєння” на Донбасі, – Тимчук

 

У Кремлі знайшли спосіб, як “списати” тисячі одиниць військової техніки і мільйони боєприпасів, відправлених за три минулі роки на Донбас.

Як повідомляє координатор групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук, дані про запаси зброї в Росії є в міжнародній звітності – ці дані передавалися міжнародному співтовариству, “коли РФ ще корчила з себе цивілізовану державу”.

Тепер же міністерство оборони РФ запланувало масштабну “утилізацію озброєння”.

Як зазначено в пояснювальній записці до проекту змін в указ президента РФ №775, яку цитує народний депутат Тимчук, до 2021 року заплановано утилізувати, серед іншого: 9,9 тис. одиниць бронетанкової техніки, 21,5 тис. одиниць ракетно-артилерійського озброєння, 7 млн. одиниць стрілецької зброї, 150 млн. одиниць боєприпасів.

“Не викликає сумнівів, що чимала частина цих озброєнь і боєприпасів вже «утилізовані» або заплановані до «утилізації» на Донбасі. Можемо оцінити розмах російських кровососів”, – зазначив Тимчук у соцмережі.

Читайте також:
Тимчук про «перемир’я» з 1 квітня: за фактом, провалено ще до офіційного початку

“Усе для миру”. Росія перекинула на Донбас ще 5 “градів” і 28 танків, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна