Мати-співучасниця нардепа Онищенка затримана в Іспанії, – САП

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вживає заходів для екстрадиції затриманої в Іспанії Інесси Кадирової – матері підозрюваного в організації корупційної схеми з продажу газу народного депутата Олександра Онищенка.

Як йдеться у повідомленні САП, матір Онищенка є одним зі співорганізаторів у так званій “газовій схемі” і була оголошена в розшук в серпні 2016 року.

“Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє, що 30 березня 2017 року в Королівстві Іспанія за орієнтуванням департаменту Інтерполу та Європолу України затримано громадянку України Кадирову Іннесу, яка розшукується НАБУ для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч.4 ст. 28, ч.5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України”, – заявили в антикорупційному відомстві.

САП вживає всіх можливих заходів для екстрадиції Кадирової на територію України з метою притягнення до кримінальної відповідальності, ідеться в повідомленні.

Як відомо, сам Онищенко, позбавлений депутатської недоторканності, зараз перебуває в Британії і не оголошений у міжнародний розшук.

Читайте також:
Вищий адмінсуд визнав законним позбавлення Онищенка недоторканності

НАБУ затримало ще трьох, замішаних у “газовій справі” Онищенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна