Коригувальницю “ДНР” із Зайцевого посадили на 8 років

 

Вісім років позбавлення волі з конфіскацією майна – такий вирок винесла колегія суддів Слов’янського міськрайонного суду Донецької області мешканці села Зайцеве, яка була коригувальницею бойовиків “ДНР”.

Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на обласну прокуратуру, жінку 1975 р. н. винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння терористичній організації).

Установлено, що в січні-лютому 2016 року обвинувачена, діючи умисно, сприяла діяльності терористичної організації “ДНР”.

“Жінка збирала та передавала бойовикам відомості щодо місць дислокації, чисельності та маршрутів пересування підрозділів та військової техніки Збройних сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні АТО в районі с. Зайцеве, Микитівського району та м. Горлівки Донецької області.
Контактувала вона із бойовиком на прізвисько «Старшина», який є військовослужбовцем так званого «розвідувального підрозділу 3-ї бригади міністерства оборони ДНР»”, – ідеться в повідомленні прокуратури 31 березня.

Зазначається, що надалі бойовики використовували цю інформацію під час артилерійських обстрілів місць дислокації підрозділів Збройних сил України.

Злочинні дії поплічниці терористів припинили після її затримання – у лютому 2016 року.

 

Читайте також:
“Е*ните – сразу попадете! Пусть сдохнут!”
Як на Донбасі вираховують коригувальників “ДНР”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна