Зятя Трампа опитають у Сенаті про контакти з Росією

 

Зять президента США Дональда Трампа Джаред Кушнер, який водночас обіймає посаду радника глави Білого дому, заявив про готовність відповісти на запитання комітету Сенату з розвідки в рамках розслідування випадків втручання Росії в американські вибори. Про це в понеділок, 27 вересня, повідомили американські ЗМІ з посиланням на офіційного представника Білого дому.

Раніше про намір комітету Сенату з розвідки поставити кілька запитань Джареду Кушнеру щодо його зустрічі з послом Росії в США Сергієм Кисляком та головою “Внешэкономбанка” Сергієм Горьковим повідомляло видання The New York Times. У повідомленні зазначалося, що на зустрічі з Кисляком був присутній також колишній радник з питань національної безпеки Майкл Флінн, який згодом подав у відставку саме через факт замовчування зустрічей з представниками РФ.

Тим часом у прес-службі державного російського банку на запит РІА “Новости” підтвердили зустрічі між Кушнером та керівництвом банку. Зазначається, що вони “проходили в форматі презентації інвестиційних інструментів (road show) щодо нової стратегії розвитку держкорпорації”.

В інтерв’ю виданню The New York Times прес-секретарка Білого дому Хоуп Хікс визнала факт обох зустрічей. Вона також додала, що до обов’язків членів передвиборчого штабу кандидатів у президенти зазвичай належать і зустрічі з офіційними особами з різних країн. Тож Кушнер проводив зустрічі з різними закордонними представниками.

“Він не намагається нічого приховати та прагне цілковитої прозорості”, – додала представниця Білого дому.

“Самі по собі зустрічі членів команди Трампа з російськими посадовцями не є чимось забороненим. Утім, є підозра, що люди Трампа могли укласти таємні домовленості з росіянами. Наразі кілька комітетів Сенату та ФБР намагаються визначити масштаби російського втручання в американські вибори та зв’язків між РФ та Дональдом Трампом”, – пише “Німецька хвиля”.

Читайте також:
……….

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна