Уперше в Україні пам’ятник Леніну продали з аукціону

 

У місті Чоп Закарпатської області пам’ятник Володимиру Леніну продали на аукціоні майже за 10 тис. доларів. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на мерію міста.

“17 березня вперше в Україні був проведений аукціон, на якому було продано скульптуру В. І. Леніна. У торгах взяв участь один учасник, який купив об’єкт за початковою вартістю”, – ідеться в повідомленні.

Скульптуру передали в право користування, а бюджет міста поповнився на 253 931 грн.

Статуя Леніна раніше стояла в центрі Чопа. У 2014 році пам’ятник спочатку облили фарбою, потім повалили, але він не розбився. Комунальні служби забрали скульптуру на зберігання, інформував “Мій Чоп”.
Відповідно до рішення сесії міської ради від 22 вересня 2016 року було вирішено продати пам’ятник на аукціоні.

Бронзовий “чопський” Ленін важить 3 700 кг, його висота – 4,1 м.

“Експерт оцінив скульптуру Леніна в 250 з лишком тисяч гривень, на аукціоні сподіваємося заробити більше. Сам метал 150 тисяч коштує”, — зазначав заступник міського голови Ігор Гіжан.

Читайте також:
Пам’ятник Леніну в Запоріжжі хочуть продати з молотка,
щоб спорудити меморіал загиблим в АТО

“Гудбай, Ленін”. Підсумки декомунізації-2016. ІНФОГРАФІКА від УІНП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.