З початку доби – майже півсотні обстрілів, загинуло двоє армійців

З початку доби 24 березня внаслідок бойових дій загинули двоє українських військових. Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 18:00.

Зазначається, що російсько-терористичні війська продовжують вести інтенсивний вогонь по позиціях сил АТО, з початку доби зафіксовано 48 обстрілів.

“Найбільше їх було на Донецькому напрямку. По позиціях поблизу населеного пункту Зайцеве ворог вів вогонь гранатометів та кулеметів, також на даному напрямку зафіксовано використання противником артилерії калібру 152 мм. Гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети російсько-окупаційні війська використовували поруч Авдіївки та Майорського, згодом долучивши до обстрілів міномети калібру 120 мм. А по позиціях поблизу шахти “Бутівка” українських захисників обстрілював танк. По українських позиціям поблизу Троїцького ворог вів вогонь з мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів”, – ідеться у зведенні.

Під час обстрілу поранено цивільного мешканця Авдіївки, зазначають у штабі.

Голова Донецької облВЦА Павло Жебрівський уточнив: “Сьогодні близько 14:30 у подвір’ї власного будинку по вул. Леваневського у старій Авдіївці кульове поранення отримав місцевий 62-річний мешканець. …Вогнепальне наскрізне поранення правого плечового суглобу. Калібр кулі 7,62 мм. Мужчина від госпіталізації відмовився, медична допомога надана в приймальному відділенні міської лікарні”.

На Маріупольському напрямку позиції ЗСУ біля Широкиного та Водяного ворог обстрілював із мінометів калібрів 120 та 82 мм. Поблизу Водяного морських піхотинців обстрілював також снайпер противника.

На Луганському напрямку по позиціях сил АТО неподалік від Новозванівки ворог вів вогонь із 82-міліметрових мінометів, гранатометів та кулеметів.

Нагадаємо, раніше в штабі повідомили, що один військовослужбовець ЗС України загинув внаслідок обстрілу біля н.п. Троїцьке Луганської області.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна