Британія і США заборонили на деяких авіарейсах провезення електронних пристроїв

 

Велика Британія оголосила про заборону провезення у салонах літаків електронних пристроїв, більших за телефон, на пасажирських рейсах з Туреччини, Лівану, Йорданії, Єгипту, Тунісу та Саудівської Аравії. Про це повідомляє ВВС.

Обмеження, які поширюються на ноутбуки, планшети, DVD-плеєри і телефони, що перевищують певний розмір, відповідають аналогічним заходам, про які оголосили США щодо рейсів з восьми країн.

У британському уряді заявили, що таке рішення прийнято задля посилення повітряної безпеки і є “необхідним, ефективним, пропорційним”.

Рішення зачепить шість британських авіакомпаній, які виконують рейси до зазначених країн: British Airways, EasyJet, Jet2.com, Monarch, Thomas Cook і Thomson.
Крім того, нові правила мають виконувати вісім іноземних компаній зі згаданих країн, які виконують рейси до Британії: Turkish Airlines, Pegasus Airways, Atlas-Global Airlines, Middle East Airlines, Egyptair, Royal Jordanian, Tunis Air та Saudia.

“Ми без вагань діємо в цілях збереження безпеки пасажирів і будемо тісно співпрацювати з нашими міжнародними партнерами, щоб звести до мінімуму будь-які перебої, до яких можуть призвести нові заходи”, – сказав представник британського уряду.

Перед тим стало відомо, що уряд США ввів заборону для пасажирів рейсів з восьми країн Близького Сходу та Африки, а також Туреччини, брати в ручну поклажу ноутбуки, айпади, камери та більшість іншої електронної техніки.

Заборона буде поширюватися на прямі безпосадкові рейси до США з 10 міжнародних аеропортів, які обслуговують такі міста: Каїр (Єгипет), Амман (Йорданія), Ель-Кувейт (Кувейт), Касабланка (Марокко), Доха (Катар), Ер-Ріяд і Джидда (Саудівська Аравія), Стамбул (Туреччини) та Абу-Дабі й Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати).

За неофіційною інформацією, заборона на техніку у ручній поклажі, можливо, пов’язана з небезпекою діяльності “Аль-Каїди” на Аравійському півострові.

Терористи намагаються створювати бомби, які містять мало або взагалі не містять металу для того, щоб атакувати комерційні літаки.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна