У зоні АТО виявили схрон із російським спорядженням та боєприпасами

 

У зоні проведення АТО біля позицій українських військ у селі Зайцеве (Бахмутський район Донецької області) військовослужбовці ЗСУ виявили схованку з озброєнням, боєприпасами та спорядженням російського виробництва.
Про це 18 березня повідомила в соцмережі начальник управління комунікацій та преси Міноборони України Оксана Гаврилюк.

“Зокрема, в схованці знайдено реактивний піхотний вогнемет «Шмєль», ручні протитанкові гранати РПГ-1, РПГ-7В, більше 200 набоїв калібру 5,45 та 7,62, 20 гранатометних пострілів ВОГ 25 та чотири – ВОГ 25П, чотири гранати Ф-1, вісім РГД-5 та осколкова граната наступальної дії РГ-42, шість запалів до гранат УЗРГМ-2 та УЗРГМ, рейдовий рюкзак та розгрузка”, – написала полковник Гаврилюк, додавши фото.

За її словами, “озброєння, ймовірно, було залишене диверсійною розвідувальною групою противника”.

“Це є черговим підтвердженням фактів участі російських спецпризначенців на сході України”, – додала речниця МОУ.

 

 

 

У своою чергу в СБУ повідомили, що військові засоби ураження та спорядження російського виробництва вилучено на Донеччині поблизу н.п. Майорськ (Бахмутський район).

У спецслужбі зазначили, що спорядження російського виробництва – розгрузка “Союзспецоснащение “ССО”, упаковка бинту Celox з позначкою на етикетці “Русская медицинская корпорация, г. Москва”.

Вилучені засоби ураження та спорядження передано до підрозділів Збройних сил України на зберігання.

Читайте також:
За день СБУ знайшла на Донеччині три схрони з боєприпасами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна