Голова Вищої ради правосуддя відстрілювався від пікетників з пістолета. ВІДЕО

 

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк здійснив кілька пострілів під час сутички з громадськими активістами біля його помешкання та розбив їм планшет.
Про це у “Фейсбуці” повідомив один з учасників конфлікту – лідер радикальної організації “С14” Євген Карась, оприлюднивши відео сутички.

За його словами, Бенедисюк намагався наїхати автомобілем на активістів, які звинувачують його у корупції.

“Суддя Бенедисюк на Осокорках намагався задавити машиною, а пізніше відкрив вогонь з пістолета по активістах молодіжного руху “Традиція і порядок”. Активісти прийшли до судді поспілкуватися і розклеїти листівки, що Бенедисюк претендує на високу посаду на держслужбі, займаючись корупцією. Про це активісти сьогодні подали заяву в НАБУ перед візитом до чиновника”, – написав Карась.

“У активістів розбитий фотоапарат, планшет та дрібні ушкодження від тарану бампером”, – додав він.

З іншого боку, у Вищій раді правосуддя заявили, що на Бенедисюка здійснили напад десяток людей у балаклавах і він був змушений зробити попереджувальний постріл у повітря з особистої зброї.

“17 березня пізно ввечері більше 10 вдягнених в балаклави осіб здійснили напад на голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка та його дружину біля їх приватного помешкання. Бенедисюк виликав поліцію. Водночас з метою самозахисту був вимушений зробити попереджувальний постріл у повітря з особистої зброї”, – повідомила речниця Вищої ради правосуддя Оксана Лисенко.

На місце події прибула оперативна група поліції, активісти були затримані. Їх доправлено у Дарницький райвідділ Нацполіції.

Коментуючи заклик Карася приїздити на виручку до затриманих, народний депутат Антон Геращенко, радник глави МВС, написав: “Брехати це не добре, пане Карась. Цікаво, скільки коштував цей “перфоманс” пану Портнову?”
Після півночі в дописів Карася з’явився коментар про те, що всіх активістів відпустили.

Нагадаємо, наприкінці грудня виник скандал через застосування вогнепальної зброї  під час вуличної сварки нардепом Сергієм Пашинським.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна