Порошенко каже, що Україна не матиме зносин із підприємствами, “віджатими” в ОРДЛО

 

Президент Петро Порошенко закликав Європейський Союз розширити санкції проти Російської Федерації у зв’язку з “націоналізацією” українських підприємств в ОРДЛО. Про це він сказав у вівторок, 14 березня, під час зустрічі з міністром закордонних та європейських справ Люксембургу Жаном Ассельборном, передає прес-служба глави держави.

“Після захоплення цих підприємств ми не можемо мати ніяких торговельних відносин з цими “конфіскованими” підприємствами. Ми не будемо дозволяти ніякої їхньої діяльності. І просимо підтримки цих рішень, у тому числі шляхом посилення санкцій ЄС проти Російської Федерації, яка дозволила це грубе порушення міжнародного права”, – підкреслив Петро Порошенко.

Також президент подякував за підтримку і солідарність світових лідерів, в тому числі Люксембургу, ЄС, США, Канади, в питанні протидії російській агресії.

“Наша спільна позиція полягає в тому, щоб повернути під український суверенітет території, які зараз знаходяться під окупацією”, – сказав Порошенко.

Він укотре підкреслив важливість дотримання Мінських домовленостей – плану, який передбачає припинення вогню, виведення російських військ і важкої техніки і артилерії, повернення українського контролю над неконтрольованою ділянкою російсько-українського кордону.

“Є, на жаль, інші сценарії, які розробляються не в Україні і не в Європейському Союзі. Вони полягають в тому, щоб відрізати ці території, закрити кордони уздовж лінії зіткнення, подарувати ці території агресору”, – зазначив глава держави.

Нагадаємо, 1 березня ватажки “ДНР/ЛНР” заявили про “націоналізацію” та “введення зовнішнього управління” на підприємствах українського юрисдикції, що перебувають на території ОРДЛО.

Читайте також:
“ДНР” не “відіжме” горлівський “Стирол” через зв’язки Фірташа в Росії, – “ІС”

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна