Указ Захарченка: вважати лінію фронту “держкордоном ДНР”

 

Ватажок “ДНР” Олександр Захарченко наказав вважати лінію зіткнення з українськими військами “державним кордоном”. Про це повідомляють онлайн-ресурси ОРДО.

“Встановити для лінії зіткнення, що проходить між Донецькою Народною Республікою і Україною, статус Державного кордону”, – йдеться в “указі”.

Надалі переміщення фізичних осіб через лінію розмежування з боку “ДНР” дозволяється тільки через “пункти прикордонного контролю з обов’язковим проходженням реєстрації”.

“МГБ ДНР попереджає, що, згідно з пунктом 4 цього указу, дії, пов’язані із незаконним перетинанням лінії зіткнення, організацією незаконного виїзду – в’їзду в Донецьку Народну Республіку, будуть кваліфіковані згідно з Кримінальним кодексом ДНР, а саме статтею 378 “незаконне перетинання державного кордону”, – повідомляють сепаратисти.

Як повідомлялося раніше, Захарченко неодноразово заявляв, що “кордони ДНР” мають пролягати в адміністративних межах, що визначають Донецьку область України.

Читайте також:
Савченко показово їздила в ОРДО в обхід КПП, потрібен адмінпротокол, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна