Євросоюз заблокує виплати на євроінтеграцію Туреччини

 

Євросоюз вирішив заблокувати виплати за низкою проектів, спрямованих на інтеграцію Туреччини в європейський простір.

“Ми юридично зобов’язані співвіднести фінансову підтримку з тим прогресом, якого досягає країна”, – заявив в інтерв’ю агенції dpa єврокомісар з питань розширення і політики добросусідства Йоганнес Ган у суботу, 11 березня, повідомляє “Німецька хвиля“.

 “Негативні тенденції почалися ще до липневого путчу, вони суперечать не тільки стандартам ЄС, а й міжнародному праву”, – сказав Ган.

Фінансова допомога Туреччині з боку Євросоюзу на період з 2014 до 2020 року запланована в розмірі 4,45 мільярда євро. З цієї суми Брюссель на даний момент перевів Анкарі 167 мільйонів євро.

Європейська фінансова допомога покликана допомогти Туреччині досягти необхідних стандартів для подальшої інтеграції країни в європейському просторі. Виплати прив’язані до конкретних проектів, найбільшим з яких є “Реформи з підготовки до членства в ЄС” – на ці цілі Євросоюз збирався виділити 1,58 мільярда євро.

“Повної ясності щодо того, які саме виплати і на який термін заморожує Брюссель, поки немає. Можливо, рішення буде ухвалено на найближчій зустрічі глав МЗС ЄС. У той же час Євросоюз не перериває діалогу з Анкарою і бажає допомогти Туреччині в побудові правової держави” , – пише “Німецька хвиля”.

Однак, як зазначив єврокомісар Ган, “переговори про вступ Туреччини в ЄС фактично зупинені“.

Читайте також:

Парламент Туреччини ухвалює конституційну реформу для посилення повноважень Ердогана

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна