Біля блокпоста “ДНР” спостерігачі ОБСЄ потрапили під мінометний обстріл

 

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки та співробітництва в Європі заявила про розрив двох мінометних мін біля свого патруля неподалік блокпоста бойовиків “ДНР” на Маріупольському напрямку.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби місії.

Зазначається, що 10 березня, перебуваючи на автодорозі Т0519 на західній околиці підконтрольного бойовикам “ДНР” села Пікузи (колишнє Комінтернове), за 23 км на північний схід від Маріуполя, патруль СММ у складі шістьох спостерігачів та двох автомобілів здійснював моніторинг дотримання режиму припинення вогню для проведення ремонтних робіт на газопроводах, пошкоджених у результаті обстрілу 8 березня.
П’ятеро спостерігачів перебували у двох авто СММ ОБСЄ, припаркованих за 20 м один від одного, а один спостерігач стояв неподалік.

Автомобілі СММ були припарковані за 60–80 м на схід від передового блокпоста бойовиків “ДНР”.

“О 13:52 патруль Місії почув свистячий звук, після чого відбувся удар приблизно за 30 м на північ від автомобілів СММ. Почувши свист, шостий член патруля повернувся до свого автомобіля. Орієнтовно через 6–10 секунд спостерігачі почули другий удар також за 30 м від автомобілів СММ. Снаряд розірвався на присадибній ділянці з південно‑західного боку будинку, розташованого приблизно за 40–50 м на північний схід від блокпоста “ДНР”. Автомобілі СММ накрило ґрунтом, що розлетівся у результаті другого вибуху снаряда при ударі об землю”, – розповіли в місії.

Зазначається, що спостерігачі відчули ударну хвилю від обох вибухів.

За їхньою оцінкою, обидва вибухи були спричинені розривами мінометних мін калібру 82 мм.

“Вони бачили 4–5 місцевих жителів, що лежали на землі, а також приблизно шістьох озброєних членів «ДНР», які ховалися в окопах біля блокпоста”, – заявили в СММ.

“Після двох вибухів патруль СММ негайно залишив цей район. Ніхто зі спостерігачів не постраждав. Автомобілі місії не було пошкоджено”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:
Застосування важкої зброї в зоні АТО збільшилося на 230%, – ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна