Шахти Ахметова в ОРДЛО зупинилися. Це може позначитись на Кривому Розі

 

Енергетичний холдинг “ДТЕК Енерго”, що належить Рінату Ахметову, зупинив майже всі свої вугільні шахти на окупованих території ОРДЛО через транспортну блокаду з боку України. Про це пише Reuters.

На питання про стан шахти “Комсомолець Донбасу” (м. Хрестівка, окупована територія Донецької області) прес-служба “ДТЕК Енерго” відповіла: “Вона в режимі простою. Але контролюється нами. “Ровенькиантрацит” і “Свердловськантрацит” (ОРЛО) теж у простої”.

На запитання про причини простою співробітниця прес-служби відповіла: “А вантажити куди?”

Агенція зазначає, що найбільший металургійний комбінат України “Арселор Міттал Кривий Ріг” повідомив напередодні, 9 березня, що стурбований можливими перебоями з електроенергією і сировиною.

“В енергосистемі України зберігається напружена ситуація, вже отримані рекомендації знизити споживання електроенергії”, – повідомила компанія.

“Можливим наслідком блокади може стати скорочення виробництва, оскільки вже зараз підприємство зазнає нестачу вугілля марок АШ і АС, які є критичним сировиною для агломераційного і металургійного виробництв. Запаси цих сировинних матеріалів вичерпуються, і компанія стурбована можливими ризиками щодо майбутніх поставок”, – йдеться в повідомленні “Арселор Міттал КР”.

Читайте також:
На “віджатих” бойовиками ОРДО підприємствах ситуація критична, – ЗМІ

Від “Лайфа” до Засядька. Бойовики “ДНР” оприлюднили список
віджатих підприємств

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна