Суд над Росією в Гаазі перейшов до розгляду тимчасових заходів

 

У Міжнародному суді ООН в Гаазі 9 березня завершилися чотириденні слухання за позовом України до Росії, і суд переходить до розгляду тимчасових заходів. Про це йдеться у повідомленні на сайті установи.

“Публічні слухання за запитом України про запровадження тимчасових заходів у справі стосовно “Застосування Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації (Україна проти Російської Федерації)” завершилися сьогодні. Тепер суд почне свій розгляд”, – зазначено в прес-релізі.

“Рішення суду за запитом щодо запровадження тимчасових заходів буде оголошено під час публічного засідання, дату якого буде повідомлено пізніше”, – додали в суді.

Сьогодні ж заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль спрогнозувала, що рішення про введення тимчасових заходів щодо Росії Міжнародний суд ООН винесе до кінця квітня./

Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль прогнозує, що рішення про введення тимчасових заходів щодо Росії Міжнародний суд Організації об’єднаних Націй (ООН) винесе до кінця квітня. Про це вона сказала журналістам, передають “країнські новини”.

“Воно (рішення), за нашими прогнозами, має бути у квітні точно”, – сказала Зеркаль.

При цьому заступниця міністра не стала прогнозувати, яке рішення прийме суд – на користь України чи ні, але висловила надію, що рішення буде справедливим.

На думку Лани Зеркаль, увесь світ зараз займає позицію України, Москва повинна відповісти за свої дії, й Міжнародний суд ООН є єдиною інстанцією, що може притягти Росію до відповідальності.

Фото: ФБ Богдан Крикливенко

Міжнародний суд ООН у Гаазі. Фото ФБ Богдан Крикливенко Олена Зеркаль - Міжнародний суд ООН у Гаазі. Фото ФБ Богдан Крикливенко Міжнародний суд ООН у Гаазі. Фото ФБ Богдан Крикливенко 3
<
>
Лана Зеркаль в суді у Гаазі, 2017 рік. Фото: ФБ Богдан Крикливенко

Україна просить Міжнародний суд ООН вжити тимчасових заходів проти Росії до початку розгляду справи по суті.
Зокрема, Україна просить суд зобов’язати Росію утриматися від дій, які можуть ускладнити спір до розгляду судом справи по суті; здійснювати належний контроль над своїм державним кордоном для запобігання терористичним актам, а також припинити надання терористичним групам грошей, зброї й інших видів підтримки.

Слухання в Гаазі почалися 6 березня, сторони мали по два дні на виступи.

Читайте також:
Росія в Гаазі: “повстанці Донбасу” знайшли зброю в шахтах, а цивільний літак із “Бука” збивати не збиралися

Останній день публічних слухань у Гаазі: Росія знову бреше

Україна передасть суду в Гаазі все своє листування з Росією після початку війни

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна