На Одещині влаштують ракетний полігон. Заповідник не постраждає

 

В Одеській області замість Криму буде облаштовано полігон для випробування військової ракетної техніки. Про це повідомляє прес-служба обласної державної адміністрації за результатами наради голови ОДА Максима Степанова з представниками відповідних відомств і підрозділів, що відбулася днями.

“Голова Одеської ОДА провів нараду з розгляду питання про розміщення державного полігону з випробування озброєння та військової техніки в районі населеного пункту Тузли Татарбунарського району. Нарада проходила без преси у зв’язку з тим, що питання, які розглядалися, є військовою таємницею”, – йдеться в повідомленні.

За словами Степанова, сторонам вдалося дійти компромісу – знайдено механізм, який влаштував усіх.

“Ми розуміємо, що у важкі часи, які переживає наша країна, нам усім потрібна боєздатна армія. Тому полігон, на якому будуть проходити випробування української ракетної техніки, зараз для нас є необхідністю. Раніше ці випробування проходили в Криму, але зараз, коли півострів окупований, є умови для того, щоб наша армія проводила їх тут, в Одеській області”, – сказав голова ОДА.

Зазначається, що в Татарбунарському районі розташований заповідник національного значення “Тузлівські лимани”, й екологи занепокоєні вірогідним негативним впливом на нього.

“…Нам важливо зберегти унікальні землі Одеській області, такі як «Тузлівські лимани». Жодного полігону в заповіднику не буде і не може бути. Полігон буде розташований в іншому місці, в Татарбунарському районі, там, де він не загрожуватиме екології регіону”, – запевнив Степанов.

Він наголосив, що з жителями населених пунктів, які проживають поблизу військового полігону, де проходитимуть випробування, проведуть роз’яснювальну роботу.

Як відомо, “Тузлівські лимани” – національний природний парк площею 27 865 га на території Татарбунарського району Одеської області, створений 1 січня 2010 року.
Система озер, розташованих у парку (площею понад 200 кв. км), має статус водно-болотних угідь міжнародного значення, відповідно до Рамсарської конвенції, з особливим охоронним режимом.

Читайте також:
Міноборони після 9 років суперечки остаточно відбило у фермерів землі Тарутинського полігону

ЗСУ сподобався полігон Ягорлицький Кут:
стрілятимуть біля Криму й надалі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна