Повідомлено про підозру екс-голові ДУС часів Ющенка – знайшли 1 млн. євро

 

Напередодні, 2 березня, прокуратура повідомила про підозру екс-керівникові Державного управління справами, екс-нардепу Ігорю Тарасюку.
Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив генпрокурор Юрій Луценко, зазначивши, що Тарасюк фігурує у справі “Мкжигір’я”.

За його словами “у ході досудового розслідування за місцем його (Тарасюка) проживання проведено обшук, під час якого виявлено та вилучено документи, 1 млн. євро, золото та інші речі, які мають значення для слідства”.

Юрій Луценко оприлюднив фото пачок євро готівкою.

За його словами, екс-керівник ДУС фігурує як підозрюваний у кримінальному провадженні “за фактами створення і діяльності злочинної організації та заволодінням у її складі державним майном – комплексом відпочинку “Пуща-Водиця” урочища “Межигір’я”, загальною вартістю 540 млн. грн.”.

“Щодо інших підозрюваних осіб у даному кримінальному провадженні, які переховуються від органу досудового розслідування, а саме Януковича В.Ф., Януковича О.В., Ставицького Е.А. та Литовченка П.В., Генеральною прокуратурою України внесені клопотання до Печерського районного суду м. Києва про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування”, – написав Луценко.

Він додав, що Тарасюкові у п’ятницю, 3 березня, буде обрано запобіжний захід.

Як відомо, політик і підприємець Ігор Тарасюк у 2005-2010 роках був керівником Державного управління справами в адміністрації президента Віктора Ющенка, у 1998-2005 роках – народним депутатом України. Також він співвласник ПАТ “Миронівський хлібопродукт”.

“Межигір’я” передавалося у власність афільованих з Януковичем фірм за часів президентства Ющенка.

Як інформувала “Новинарня“, днями в Авістрії затримали ще одного бізнесмена й управлінця часів президента Ющенка – Хареса Юсефа.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна