Бойовики “ДНР” засвітили танк Т-72 російської модифікації. ВІДЕО

 

Пропагандистські ресурси оприлюднили відео з навчань російсько-терористичних військ на Донбасі, в яких беруть участь танки модифікації, що ніколи не постачалися на територію України за часів СРСР. Про це пише “Український мілітарний портал”.

Зокрема, на кадрах чітко танк Т-72 з характерним динамічним захистом “Контакт-5”. Найімовірніше, на відео – танк Т-72Б зразка 1989 року, який ще іноді називають Т-72БМ.

Така техніка ніколи не була на озброєнні радянських танкових і механізованих частин, котрі розташовувалися на території України до 1991 року.

На танках нанесений тактичний знак “53 в трикутнику”, що є позначкою так званої “3-ї окремої мотострілецької бригади” (“Беркут”), яка базується в окупованій Горлівці.
Бригада входить до 1-го армійського корпусу окупаційних військ.

Як відомо, управління 1 АК здійснюється безпосередньо командуванням Південного військового округу ЗС РФ.

Офіційна Москва регулярно заперечує факт постачання зброї бойовикам на Донбас, що суперечить кількості та номенклатурі озброєнь і військової техніки, яка фіксується спостерігачами.

Читайте також:
Кремль пропонує питати Київ, звідки в бойовиків “ДНР/ЛНР” танки

У “ДНР” п’яний танк упав із мосту на залізницю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна