Єгипетська туристична віза дорожчає до 60 доларів

 

Єгипет з 1 березня підвищує вартість віз для туристів, які в’їжджають до країни, із 25 до 60 доларів.

Про збільшення плати цього тижня МЗС Єгипту повідомило працівників аеропортів, інформує видання Ahram Online з посиланням на представника одного з аеропортів.

Як відомо, в’їзну візу у вигляді марки в аеропортах Єгипту – перед прикордонним контролем – мають купувати всі туристи, включно з дітьми.

При цьому існує можливість прибуття в країну без візи – для тих туристів, які відпочиватимуть лише на азіатському півострові Синай (Шарм-ель-Шейх, Дахаб, Нувейба, Таба) – за умови перебування в цьому регіоні не більше 15 днів. 

Востаннє Єгипет піднімав вартість в’їздної візи в 2013 році – із 15 до 25 доларів.

Деякі туроператори заявили, що різке подорожчання візи створить проблеми для туристів, які купували тури за старою ціною.
Представники сфери туризму зазначають, що про подібне рішення потрібно було повідомити за кілька місяців до введення його в дію, і висловлюють побоювання, що такий крок негативно вплине на зусилля Єгипту з відродження туризму.

Єгипет намагається відновити процвітання туристичної галузі після політичних потрясінь 2011-2013 років.
У 2016 році доходи Єгипту від туризму скоротилися до 3,4 млрд. доларів, тоді як у докризовому 2010 році країна заробила на туризмі 11 млрд. доларів.

Варто зазначити, що Єгипет є одним з улюблених туристичних напрямків в українців. У 2016 році країну відвідали майже 420 тисяч українських туристів.
При цьому останнім часом існує можливість придбавати хороший “гарячий” тижневий пакетний тур на двох – із перельотом, проживанням, харчуванням – навіть на 300-350 доларів.
У разі підвищення вартості віз поїздка для сім’ї може подорожчати на чверть.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна