Тимчук: Слід розігнати Громадську раду при МОУ, яка була ще співучасником Януковича

 

Дмитро Тимчук
військовий журналіст, координатор групи “Інформаційний спротив”, народний депутат України від “Народного фронту”

(FB)

Сьогоднішній скандал з Громадською радою при Міністерстві оборони – це переконлива перемога окозамилювання над здоровим глуздом. Не дати можливості увійти в цей орган волонтерським організаціям, які показали себе в реальній допомозі армії, та залишити той набір дармоїдів, які паслися на цьому терені ще в ті часи, коли Вітя Янукович у перехожих шапки тирив – це, погодьмося, треба постаратися.

Жарт у тому, що положення про Громраду МО прописане таким хитрим чином, що вона є, по суті, закритим клубом зацікавлених осіб, куди “чужинці” не вхожі. І навіть положення про саму себе розробляє без втручання сторонніх.

Хвацько, що й казати. Тоді як реальні інструменти впливу на ситуацію в Міноборони в цього органу “громадянського контролю”, згідно з тим же положенням, є, не сумнівайтеся.

Я бачу один вихід. Інкримінувати нинішнім “стратегам” і “контролерам” у Громраді те, що за часів Януковича й раніше вони пальцем не поворухнули, щоб запобігти умисному розвалу армії – по суті, стали його співучасниками.

На цій підставі нинішню раду розігнати й створити нову – з тих представників громадськості, хто показав реальну допомогу і турботу про Збройні сили.

А нинішня Громадська рада – це ганьба Міноборони. Інакше не назвати.

Читайте більше про конфлікт навколо Громадської ради Міноборони:

У Міноборони сформували кишенькову Громадську раду. Волонтери влаштували демарш

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна