Фірташа у Відні знову затримали

Дмитра Фірташа знову затримали у Відні.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерело, наближене до судового процесу.

За інформацією співрозмовника, якщо 21 лютого Фірташа після суду затримували за запитом Іспанії, де його звинувачують у відмиванні грошей, то тепер олігарха затримали за запитом США, які  звинувачують його у дачі хабара за ліцензію на розробку титанових родовищ у Індії поза конкурсом.

24 лютого, за слів джерела “УП”, відбудеться новий суд щодо арешту Фірташа.

Але у цій справі Фірташ перебуває під заставою, і він три роки на свободі й не залишав Австрію навіть тоді, коли міг. У нього сильна позиція”, – зазначив співрозмовник.

Нагадаємо, сьогодні суд Відня вирішив не арештовувати Фірташа.

Як відомо, США обвинувачують українського олігарха Дмитра Фірташа – керівника DF Group, раніше – керівника “Росукренерго”, відомого тісними взаєминами з Москвою – в дачі хабара у розмірі 18,5 мільйона доларів за позаконкурсну ліцензію на розробку титанових родовищ в Індії, у зв’язку з чим Штати в 2014 році надіслали в Австрію запит на його екстрадицію. Його випустили під заставу у 125 мільйонів євро. 30 квітня 2015 року земельний суд Відня у кримінальних справах відмовив у видачі олігарха.

Пізніше Фірташ направив до Конституційного суду Австрії подання з вимогою визнати неконституційною угоду про екстрадицію між Австрією і Сполученими Штатами, але суд відмовив у розгляді скарги.
Таким чином апеляційний суд отримав змогу розглянути скаргу прокуратури на рішення суду першої інстанції про заборону екстрадиції Фірташа до США.

21 лютого 2017 року Вищий земельний суд Відня задовольнив позов австрійської прокуратури на попереднє рішення австрійського суду, який відмовив в екстрадиції українського олігарха Дмитра Фірташа в США. Після суду його затримали.
Однак остаточне рішення про екстрадицію до США ухвалює федеральний міністр юстиції.

У США олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

Читайте також:
У Німеччині за хабарі від Фірташа засудили керівника поліції й посередницю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна