Берлін і Париж закликали змінити правила перетину шенгенських кордонів

 

Міністри внутрішніх справ Франції та Німеччини Бруно Ле Ру й Томас Де Мезьєр закликали переглянути Шенгенський кодекс про кордони на тлі терористичних загроз.
Про це йдеться в листі двох міністрів на адресу Єврокомісії, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Le Figaro.

“Збереження терористичної загрози та ефективність цього контролю на внутрішніх кордонах свідчать про необхідність перегляду Шенгенського кодексу про кордони… у випадку серйозної загрози громадському порядку або внутрішньої безпеки”, – йдеться в листі.

Міністри хочуть, щоб контроль на внутрішніх кордонах у разі необхідності можна було відновлювати на довший період, ніж це передбачено зараз.

Згідно з чинними правилами, максимальний термін для посилених заходів безпеки на тлі терористичної загрози – два роки.

Також міністри пропонують змінити систему фіксації виїзду і в’їзду та записувати дані європейських мандрівників і представників третіх країн, з метою ідентифікації маршрутів та каналів руху іноземних бойовиків з Сирії та Іраку.

Читайте також:
Лідери ЄС домовилися відновити вільне пересування в межах Шенгенської зони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна