Трамп призначив генерала – радника з нацбезпеки замість скомпрометованого Флінна

 

Президент США Дональд Трамп у понеділок, 20 лютого, оголосив ім’я свого нового радника (помічника) з питань національної безпеки. Ним став генерал-лейтенант Герберт Макмастер.

Трамп назвав його “людиною великого таланту і величезного досвіду”, передає “Радіо Свобода”.

Макмастеру 54 роки. Він служив в Афганістані, брав участь у війні у Перській затоці, операціях в Іраку.
Генерал відомий також своїм критичним ставленням до політики США і ролі американських лідерів у роки В’єтнамської війни.

Як відомо, за часів президента Барака Обами радником президента США з нацбезпеки була темношкіра Сьюзан Райс.

Радник (помічник) з національної безпеки – National Security Advisor – обирається президентом США без затвердження Сенатом.
По суті, ця посадова особа не пов’язана бюрократією Державного департаменту і Міністерства оборони, тому здатна давати незалежні поради. Повноваження й роль радника з національної безпеки змінюється від адміністрації до адміністрації.

Генерал Макмастер змінив на цій посаді Майкла Флінна.

Той пробув на посту лише три тижні.

Як повідомляла “Новинарня“, радник з національної безпеки відставний генерал Майкл Флінн пішов у відставку 13 лютого після того, як стало відомо про його можливе обговорення під час телефонної розмови з послом Росії Сергієм Кисляком скасування санкцій США проти Росії.
Таке обговорення могло бути порушенням законів США, які забороняють вести зовнішньополітичні переговори приватним особам (а в грудні 2016 року Флінн ще не обіймав жодних офіційних посад).
Флінн був відданим прихильником Трампа під час усієї виборчої кампанії 2016 року, але його зв’язки з Росією викликали занепокоєння серед інших радників.

Читайте також:
Ляшко хоче вигнати з ВР свого депутата, який запропонував Флінну в Америці план миру з РФ та обміну Криму на Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна